vivre.ro

miercuri, 10 octombrie 2012

F2o, un magazin de bijuterii cu totul special

cercei agat rosu
In momentul in care spunem bijuterii, ne gandim automat la aur, argint si aur alb. Insa omitem sa ne gandim si la toate pietrele pretioase si semipretioase odinioara foarte indragite de parintii, bunicii sau strabunicii nostri. Ei bine, eu imi aduc aminte cum batranii imi povesteau scurte istorii din viata lor, ei bine nu bunicii mei, pentru ca erau oameni simplii de la tara, insa alte persoane in etate pe care le-am cunoscut si cu care am avut onoarea de a povestii de-a lungul vietii, si ei imi povesteau istoria unui inel cu rubin sau a unor cercei cu piatra de smarald, bijuterii care lor le erau foarte dragi si pe care le pastrau cu sfintenie.
colier agat alb si alte pietre
Aceste persoane erau doamne de la oras cochete care stiau ce inseamna sa te impodobesti si care isi permiteau astfel de bijuterii. Pe vremea lor, asa cum spuneau ele, pietrele pretioase erau la mare cautare, insa nu oricine isi putea permite sa si le cumpere. Iar cand primeai un astfel de cadou era ceva foarte special. Si atunci, diamantele erau doar vise indepartate, insa aceste pietre pretiose erau aproape la fel de apreciate ca si acestea. Cu atat mai mult cu cat puteai sa speri ca daca economisesti ceva bani vei putea sa iti si cumperi.
bratara lapis lazuli
Acum insa, dupa mai multe studii si mai multe explorari, s-au adus mai in lumina si pietrele semipretioase. Incet, incet s-a descoperit si istoria lor care porneste din antichitate, de cele mai multe ori. Unele persoane preiau pana si proprietatile pentru care se foloseau si atunci. Tot citind aceste lucruri ajungi sa te intrebi daca nu cumva sunt chiar adevarate si apoi, fara sa vrei, ajungi sa cauti minerale din acestea compatibile cu zodia ta sau cu profesia ta sau care sa te ajute in problemele pe care le ai, fie ca sunt legate de sanatate sau de spiritualitate.
pandantiv ametist
Astfel am descoperit online un magazin cu totul special, pentru ca altfel nu stiu cum sa ii spun, care are tot felul de bijuterii fantezie confectionate din pietre pretioase si semipretioase. Si unele dintre ele chiar sunt fanteziste. Ce pot sa faca asta din niste pietre este nemaipomenit. Am inceput sa citesc blogul lor si sincer m-am molipsit si eu. Mai sunt atat de multe imagini pe care as vrea sa vi le arat, dar va las pe voi sa le descoperiti pe toate. Asa ca va las sa admirati aceste frumuseti si va intreb si pe voi: Cu ce pietre semipretioase va potriviti?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea!