vivre.ro

miercuri, 31 octombrie 2012

Eu sunt singura care nu sarbatoreste Halloween?

eu imi prefer pepenii intregi
O sarbatoare importata cu destul de mult succes, Halloween-ul a inceput sa se manifeste din ce in ce mai serios si in umilu nostru oara, Baia Mare. Speram ca toate traditiile pe care le avem noi sunt suficiente pentru noi, care suntem un judet care inca isi pastreaza aproape toate traditiile vii. Asta inseamna ca pe parcursul intregului an avem mai mult de o gramada de sarbatori legate de traditii care aduna lume intr-un loc pentru a petrece si a se mai face un targ cu produse de la mestesugari locali si nelipsitele chinezarii pe care stim cu totii cine le aduce.
Pe mine nu m-a atras niciodata sarbatoarea asta a dovlecilor. Mie imi place sa imi tin dovlecii intregi. Cred ca nu era destul de in voga atunci cand eram mai mica, si atunci nu a prins la mine. Chiar nu am facut nicio pregatire, nu m-am gandit la un costum si nici nu am niciun fel de decoratiuni. Pentru mine data de 1 noiembrie este cea care are o semnificatie, pentru ca este luminatia, ziua in care mergem la cimitir si aprindem o lumanare pentru cei care nu mai sunt printre noi. Ceea ce imi aminteste sa nu omit o persoana care a plecat dintre noi foarte devreme.
Intr-o nota mai vesela, va doresc sa va simtiti bine toti cei care sarbatoriti astazi si sper sa adoptati si partea aceea gustoasa a sarbatorii care se numeste "pumpkin pie".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea!