vivre.ro

marți, 16 octombrie 2012

Campionatul national de blogging

Organizator al Campionatului National de Blogging
Acesta este un articol care se adreseaza colegilor bloggeri, dar si celor care vor sa urmareasca modul de desfasurare a unor campanii foarte bune, dupa parerea mea, si sa-si faca o parere despre o modalitate inedita pentru unii si obisnuita pentru altii de a-si promova afacerea sau produsele. Insa mai multe veti intelege mai in scurt timp.
Ce incerc eu sa va explic este faptul ca, BlogalInitiative, acea companie, daca pot sa ii spun asa, care oferea o legatura intre companiile care doreau sa se promoveze pe internet, si bloggeri, cei care urmau sa le faca promovarea propriuzisa. Toate campaniile acestor companii s-au desfasurat ca si niste concursuri, in care bloggerii concurau pentru un premiu. Partea cea buna de acum inainte este Campionatul National de Blogging in care bloggerii vor concura pentru puncte care se acumuleaza si care le vor aduce mai apoi produse puse la dispozitie tocmai de companiile care doresc sa se promoveze.
Si asta aduce numai beneficii pentru bloggeri. Cum ar fi faptul ca orice le poate aduce puncte in cadrul campionatului, chiar si articolele postate pe blog care nu au legatura cu nicio campanie. Iar asta cu siguranta poate incuraja orice blogger sa scrie cat mai mult. Insa trebuie sa aveti grija ca sa nu incepeti sa scrieti doar pentru a avea un articol in plus, ci si pentru a avea un continut relevant. Iar aceasta ar fi prima imbunatatire pe care pot sa o sugerez organizatorilor acestui campionat. Iar faptul ca acest campionat se desfasoara pe o perioada nedeterminata te lasa sa acumulezi foarte multe puncte. Pentru cei care vor sa se inscrie trebuie sa stie ca pentru moment campionatul este in Beta-testing, adica in perioada de incercare, iar punctele acumulate acum se vor reseta pentru ca toata lumea sa porneasca cu sanse egale in momentul in care se va da startul oficial.
Al doilea lucru care cred ca ar trebui sa fie revizuit este sistemul de punctare. Intre 2 puncte primite pentru un articol din campanie si 1 punct pentru articole random pe blog este o diferenta prea mica pentru a motiva bloggerii sa intre in campanii.
Un alt avantaj al campionatului este faptul ca noi, bloggerii, ne obisnuim cu un mediu competitiv, un mediu care iti arata mai bine cum este lupta pentru notorietate si pentru cititori in realitate. Cu alte cuvinte este foarte real.
Si mai am unul, care, dupa parerea mea, este cel mai interesant si cel mai motivant dintre toate. Pe masura ce noi scriem, ne formam un fel de CV 2.0, asa cum spun cei de la BlogalInitiative, prin care orice companie care doreste sa isi gaseasca un brand ambasador sau un blogger care sa le promoveze produsele sa poata sa isi faca o parere despre fiecare dintre noi si sa aleaga ceea ce le convine lor.
Si stiu ca sunt rea, dar cred ca odata ce o persoana din campionat incheie un contract cu o companie prin intermediul acestuia, acea persoana ar trebui sa fie declarata castigatoare si sa fie scoasa din top pentru ca si ceilalti sa poata ajunge acolo sus si sa nu se inghesuie companiile la un singur blog. Imi cer scuze pentru cei care cred ca nu este buna aceasta opinie, insa asta cred eu ca este important pentru fiecare dintre noi.
Cred ca v-am spus destul de multe despre Campionatul National de Blogging. Mai multe informatii puteti gasi pe BlogalInitiative.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea!