vivre.ro

joi, 25 octombrie 2012

Expeditia dupa ciuperci

Ciupercile culese de mine
Duminica, a fost ziua cea mai interesanta pe care am consacrat-o pentru ceea ce am crezut la inceput ca va fi o plimbare in padure dupa ciuperci. Imi era foarte dor sa gasesc ciuperci, sa le vad sun frunze si sa le culeg. Este o placere care este atat de mare si care imi da o bucurie imensa.
Asa ca m-am trezit de dimineata si am pornit la drum. La ora 8:30 am ajuns la destinata de unde urma sa urcam pe jos. Singura problema a fost ca persoana cu care am mers, pentru ca nu cunosteam acea padure, pe care nu v-o spun pentru ca nu pot sa va dezvalui locurile unde se gasesc ciuperci si pentru ca nu as stii sigur sa va directionez in acea parte a dealurilor care inconjoara Baia Mare, era foarte dornica sa gaseasca ciuperci, pentru ca in ziua precedenta nu prea gasise, deci m-a dus intr-o zona foarte inalta, unde erau doar puieti nu mai inalti de 1 metru si foarte desi. Aici am gasit cele mai multe ciuperci, asta este adevarat, insa m-am si tarat cel mai mult. Imi pare atat de rau ca nu am facu ceva poze ca sa vedeti ce „antrenamet de armata” am facut si cat de frumoase aratau ciupercile acolo in inghesuiala aceea. Insa trebuie sa ma scuz spunand ca nu am avut timp, pentru ca nu doar ca trebuia sa ne strecuram printre toti puietii, dar trebuia sa ne si grabim ca alti ciupercari sa nu vina si sa le culeaga inaintea noastra.
Este adevarat ca am cules foarte multe ciuperci, din care mie mi-am lasat doar cele mai frumoase, pe celelalte le-am trimis ca sa fie puse in zacusca buna buna de tot. Din aceste 3 ciuperci imi voi face eu acum ceva bun. Sper sa iasa bine la gratar. Voi ce credeti?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea!