vivre.ro

vineri, 30 noiembrie 2012

Cum a fost la Zilele Biz

Doamna Aneta Bogdan
Stiu ca a trecut mult timp de cand acest eveniment s-a intamplat. Pana la urma, in curand va fi un nou eveniment organizat de Revista Biz. Dar imi place sa cred ca multa lume asteapta sa vada care este parerea mea despre el. Insa stiu ca nu este asa. Si cu toate astea o sa o spun. O sa imi spun parerea, ca si cum as spune-o pentru mine. Nu ca si cum as incerca sa va fortez sa o ascultati (cititi in acest caz). Asa ca daca va intereseaza, va invit sa o cititi. Daca nu, nici macar nu trebuie sa o bagati in seama.
Si concluzia este ca a fost superb la Zilele Biz! Insa nu voi fi atat de superficiala. Voi intra putin in detalii. Chiar daca am participat doar o zi la aceasta manifestare superba, am trait-o la maxim. Chiar cred ca a fost o oportunitate atat de a invata lucruri noi, cat si de a imi reincarca bateriile cu pozitivism si putere. Si mai multa putere de a ma lupta in continuare. Simt asta si cu ajutorul Anetei Bogdan. Ea este cea care m-a motivat cel mai mult. Ea, desi total in afara generatiei noastre, este cea care ne intelege cel mai bine. Cred. Se poate sa nu fie asa, se poate sa gandesc asa pentru ca sunt subiectiva.
Si sunt subiectiva pentru ca dupa prima prezentare, cea a Adinei Vlad, care mi-a deschis apetitul pentru antreprenoriat incercand sa imi dau seama in care categorie incap si eu, sau cel putin care mi s-ar potrivi cel mai mult, am pus o intrebare la care s-a raspuns foarte frumos, si de care Aneta Bogdan s-a legat foarte mult in discursul ei, aratand spre mine ca si spre viitor. Marturisesc ca in naivitatea mea m-am simtit profund magulita, chiar daca eram doar o metafora a tinerilor viitori antreprenori.
Recunosc, pentru mine a fost o zi chiar plina de la prima ora, de la prima sesiune de speakeri. Si ce mi-a placut cel mai mult, si lucrul cu care am rezonat cel mai mult din sondajul Adinei Vlad este acela ca antreprenorii NU SE OPRESC, lucru care nu este deloc specific romanilor. Insa l-am simtit mai aproape de mine ca niciodata. Imi place sa cred ca acesta este un semn.
Iar aceasta parte cred ca este a femeilor din antreprenoriat. Ele au un mod cu totul aparte de a isi prezenta bucata lor, indiferent care ar fi aceasta. Sau poate, din nou, rezonez eu mai tare la ceea ce au de spus.
Asta nu inseamna, insa ca nu mi se pare foarte interesant ce au spus barbatii. Sau cel putin unii dintre ei. Spre exemplu, Florin Talpes a prezentat foarte bine cum anume trebuie o afacere sa se extinda in noi piete si toate problemele de care aceasta poate sa se loveasca. Insa pentru mine, care sunt abia la inceput, este, momentan un pas prea indepartat la care nu trebuie sa ma gandesc inca. Insa el a facut-o cu succes. Felicitari lui.
Imi pare rau ca domnul Porumboiu nu a putut fii prezent, pentru ca sunt curioasa ce avea el de spus. Insa trebuie sa recunosc ca apreciez foarte mult tinuta domnului Radu Enache. M-a facut sa zambesc a melancolie. Am simtit ca Ion Luca Caragiale este viu.
Cam atat de data asta. Am multe de spus si despre a doua sesiune. Sper ca pe duminica sa pot face asta. E destul pentru azi. Ceea ce imi doresc acum, este ca doamna Aneta Bogdan, desi ocupata, sa ajunga sa citeasca aceasta insemnare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea!