vivre.ro

marți, 17 ianuarie 2012

Proteste sau revolutie in toata regula?

Incerc sa ma dumiresc cu revolutia asta din tara.
De ce majoritatea tarii stie sa fie civilizata si o parte din Bucuresteni nu stiu. Este de-a dreptul ingrijoratoare aceasta situatie care se creeaza. Nu se mai intelege nimic si dauneaza imaginii noastre ca si tara.  Dar nu este numai asta. Ne dauneaza noua, cei care cunoastem toate povestile revolutiei din '89, iar pe mine ma infioara gandul ca se va putea repeta.
Cat despre Baia Mare, marturisesc ca la inceput am facut putin misto de baimareni in starea de negare care incepuse sa se instaleze in sufletul meu. Am crezut ca frigul si zapada i-au speriat prea tare ca sa iasa in strada si sa fie cel puntin solidari cu restul tarii. Asta pentru ca i-au lasat pe bucuresteni sa o ia foarte in serios pana sa iasa si ei.
Intr-un final mi-au demonstrat ca nu este asa, drept urmare, ieri (16.01) nu a fost unu ci doua proteste in mica noastra Baia Mare. Primul, la ore cu lumina naturala, a fost sustinut, in mare masura, de pensionari, in fata cladirii Prefecturii. Acestia, nu foarte bine organizati, dar foarte suparati au fost chiar inventivi si si-au confectionat un "aparat pentru taierea coruptiei". Minighilotina a fost atractia principala a acestui protest, de altfel foarte serios si plin de spirit civic.
Al doilea protest, mult mai activ decat primul a asteptat terminarea orelor de munca si a marsaluit pana la sediul PDL din oras si au protestat acolo un timp in mod pasnic, fara a crea foarte multa agitatie, asa cum mi-am imaginat si eu un protest normal. La aflarea vestii am fost foarte mandra de acest grup, relativ mic, de baimareni care stiu sa se comporte si care isi doresc dreptatea, m-a facut sa ma simt mandra ca sunt maramuresanca si baimareanca. Multumesc tuturor ca protestele lor nu au degenerat si pentru sprijinirea nonviolentei.

UPDATE: Protestele continua si la Baia Mare, asa cum continua in toata tara. Suntem alaturi de Piata Universitatii, Piata Unirii si toate pietele din tara unde se protesteaza. Sper sa nu se dea batuti niciunii pana cand nu vom obtine ceea ce ne dorim.

Mentionez ca fotografia a fost luata de pe site-ul de stiri locale www.emm.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea!