vivre.ro

marți, 15 noiembrie 2011

Nu mi-e frica de iarna

       A venit frigul serios si, cu riscul de a ma lua in vizor organele statului, recunosc ca pana mai ieri nu mi-am pus anvelopele de iarna. Pot sa gasesc multe scuze si explicatii, dar adevarul este ca am vrut sa ma documentez temeinic ca sa cumpar ce este mai bine.
       Si bineinteles ca m-am informat si am aflat de o initiativa pentru siguranta rutiera sustinuta de Michelin, care chiar mi-a captat atentia. Este demonstrat faptul ca e mai sigur sa conduci iarna cu anvelope Michelin, pentru ca ofera o aderenta mai buna si se face pe o distanta mai scurta. Acum, cunoscatorii (barbatii) sigur stiu toate aceste lucruri, insa eu abia acum invat cam cum sta treaba cu anvelopele astea de iarna. Pana acum le schimbam pentru ca asa se face. Iarna pui anvelope de iarna, iar cum da putin caldura si nu mai este nici zapada, nici polei le scoti ca sa nu le uzezi. Anul acesta nu am mai avut din anii trecuti si a trebuit sa imi cumpar noi. Fie vorba intre noi, prost moment si-au gasit sa se uzeze, ca tocmai acum nu aveam bani de aruncat. Dar daca este pentru siguranta mea si a celor din trafic, dar si pentru viitorul buzunarului meu (amenzi), mai tai din lista de shopping si pun anvelope noi.
         Ca sa fac totul ca la carte, am urmat pasii din lista pregatirilor de iarna, si mi-am luat 4, nu 2, 4 anvelope de iarna de la Michelin, pentru ca doar doua pot crea instabilitate,dupa care am mers si le-am pus pe masina. Am verificat sa mai am vesta, triunghiul reflectorizant, stingatorul, lanturile si trusa de prim ajutor. Vestea buna e ca le aveam. De haine groase nu imi lipsesc niciodata, pentru ca eu am mereu ceva de rezerva in masina (e ca un dulap ambulant).
           Am verificat masina sa fie in regula, am verificat presiunea din anvelope, masina o curat in fiecare dimineata cand ingheata, iar calatoria nu este necesar sa o planific, pentru ca drumul spre serviciu il stiu si cu ochii inchisi, asta pentru ca mereu intarzii si trebuie sa il stiu ca sa ajung cat mai repede. Insa atunci cand trebuie sa ies din oras ma informez mereu despre conditiile in care se circula. Am facut si testul propus de Michelin si chiar daca nu am raspuns corect la toate intrebarile, am invatat din explicatiile pe care le-au oferit dupa. 
           Anul acesta mi-am propus sa fiu un sofer foarte atent si sa am grija cum conduc. Aceasta este o promisiune si catre firmele de asigurari. ;)

2 comentarii:

  1. Mersi frumos for tweeting me cu Puma first steps,chiar am mare nevoie de voturi la ce grosolanie a iesit la yahoo. :) Un alt geaman recunoscator :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi pare rau ca raspund asa tarziu, dar cu mare placere.
    P.S. nu fac lucruri in care nu cred.

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea!