vivre.ro

miercuri, 20 iulie 2011

Uimitor, dar am invatat ceva nou

Nu sunt foarte avansata in ale www-ului, in sensul ca eu ma plimb, nu navighez pe internet. Insa nu o data m-am intrebat de unde vine atata amar de informatie cum se intampla de arata asa de bine, de cele mai multe ori.

E ca si atunci cand inveti sa mergi inainte de a invata cum functioneaza muschii piciorului, numai ca de data asta am invatat cum sa folosesc mirc-u prima data, apoi cum sa merg de-a busilea printre site-uri. E drept ca inca nu alerg, dar macar un mers grabit tot am.

Ca orice internauta, am deschis wikipedia si m-am pus pe citit. Foarte multe informatii, foarte bune, dar foarte e prea mult. Asa ca am cautat ceva mai concret. Si unde era sa apelez prima data daca nu la ceea ce au muncit colegii mei? Este mult mai usor pentru mine care, totusi, am invatat putina programare in liceu, trebuie sa ma laud, dar oricum nu era abordarea pe care o cautam. Am incercat sa combin ceea ce citisem cu ceea ce am invatat de la colegi si cu naivitatea mea si a iesit cam asa:


Siteurile, acele nici nu stiu cum sa le spun altfel care apar atunci cand deschidem un motor de cautare, sunt produse, virtuale, as zice eu, pe care o firma care se ocupa de web design - Silkweb de preferinta - le face pentru clientii sai, firme care vor sa se promoveze in cat mai multe moduri posibile - noi spunem ca acesta este cel mai eficient -, si ca sa arate si ca sunt actuale si moderne. Aceste siteuri sunt proiectate cu ajutorul unor limbaje speciale (php, mysql, js, html, ajax) si care beneficiaza, acum, de multa grafica - chestiune de originalitate si imagine - de catre specialisti, asa cum sunt colegii mei.


Acum ma intreb si eu ce caut printre ei. Glumesc, bineinteles.

Insa lasand gluma la o parte, tot ce gasiti pe site sunt proiecte suta la suta originale si cu proprietari foarte fericiti si mandrii de achizitia facuta, dar sunt doar o parte din portofoliul nostru, pentru ca ma simt parte a firmei, acumulat pe parcursul a 6 ani de munca.

2 comentarii:

Spune-ti parerea!