vivre.ro

marți, 29 decembrie 2015

Lectia Craciunului

Cred, cu tarie, ca, din cand in cand, trebuie sa primim cate o lectie din care sa invatam cate ceva. Lectia asta poate sa vina de la profesori, de la sefi, de la parinti, de la cei apropiati, de la persoana de langa tine, chiar si de la copii. Nu e o rusine sa admiti ca ai invatat ceva. Probabil nu este chiar ceva nou, dar este ceva la care nu te-ai gandit de mult sau este ceva care te-a ajutat sa realizezi ce se intampla in jurul tau.
Ultima lectie invatata a fost chiar in Ajunul Craciunului. Ca in fiecare an de cand petrec Craciunul cu familia sotului, in Ajun, am mers la biserica la slujba speciala si pentru spectacolul pe care il organizeaza preotul, in incercarea sa de a implica toti copiii din sat cu o ocazie speciala. Spre surprinderea mea, in fiecare an numarul copiilor care accepta sa participe si isi fac timp pentru repetitii, este tot mai mare. Pe mine nu poate decat sa ma bucure acest lucru, pentru ca inseamna ca revenim la traditii si ne putem bucura, in continuare, de ele. In plus sunt atat de frumosi, de la cel mai mic pana la cel mai mare, ca iti fac Craciunul mai frumos.
 Insa in acest an a fost un spectacol mai deosebit. Copiii au tinut sa ne reaminteasca ce inseamna, cu adevarat, Craciunul. Asa ca, in cadrul prezentarii pe care au facut-o, am avut si o povestioara a Celui care isi serbeaza, cu adevarat, ziua de nastere in fiecare an, de Craciun, dar cum, El se simte abandonat, pentru ca nimeni nu se mai gandeste la El, nimeni nu Ii mai face cadouri sau o urare, ci Il aminteste doar, in colindele rostite, ca si cum El nu s-ar naste in fiecare an, ca sa ajunga sa se sacrifice pentru noi, tot asa, in fiecare an. Si am facut un exercitiu de imaginatie, incercand sa ne punem in pielea Lui, ca de ziua noastra, lumea intreaga sa sarbatoreasca, dar sa uite sa ne invite, sa cumpere o multime de cadouri, dar niciunul sa nu fie pentru noi. Nimeni sa nu inchine un pahar de bautura si in cinstea noastra.
Si trebuie sa recunoastem ca suntem egoisti. Si nu fata de cei din jurul nostru, ci fata de El, de pruncul Iisus, a carui zi de nastere este, cu adevarat.
Mos Craciun poate fi el legat de sarbatorile de iarna, insa nu face parte din minunea Nasterii Domnului. Motiv pentru care, tot atunci am aflat, ca sunt tari in care cadourile se fac cu cateva zile dupa Craciun, acesta fiind o sarbatoare religioasa, si nu una a lui Mos Craciun.
Nu spun sa ne oprim din a oferi cadouri de Craciun, ci sper ca, de acum inainte, sa fim mult mai atenti cu Sarbatoritul. Sa Ii acordam si Lui putina importanta si sa il amintim in urarile noastre si din lista de cadouri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea!