vivre.ro

joi, 26 noiembrie 2015

Afacerea mea Oriflame

Cum sigur multi dintre voi stiti, printre altele, ma ocup si cu Oriflame.
Aceasta formulare este foarte des intalnita. Insa cunosc oameni pentru care Oriflame este ocupatia lor principala. Din asta isi intretin familiile, din asta isi cumpara masina, din asta isi fac rate pentru apartament. Intr-un cuvant, este atat de fructuoasa incat pot sa duca o viata mai mult decat decenta.

Eu, povestea urmatoare, am spus-o de mai multe ori. Nu stiu daca este un exemplu bun, insa asa mi s-a intamplat mie si nu pot decat sa ma bucur si sa ma simt norocoasa.

Cine ma cunoaste stie ca nu sunt genul cicalitoare, care sa alerge dupa oameni ca sa cumpere Oriflame sau sa devina clienti fideli. Celor care imi spun ca ii intereseaza, le ofer un catalog, iar celor care vor sa faca mai mult, depun toate eforturile necesare ca sa ii ajut sa faca asta. Poate de asta parcursul meu in organizatie nu a fost unul fulminant. Nu a fost unul care sa imi aduca din primele luni toate beneficiile Oriflame la picioare. Insa m-a ajutat si m-a invatat multe lucruri bune, pe care le folosesc.
 Sunt oameni care te ajuta sa iti implinesti visele. In functie de cat de mult iti doresti, atat de mult primesti din partea lor. Si asta nu pentru ca ii imbogatesti pe ei. Ci pentru ca ii ajuta putin cate putin sa ajunga acolo unde isi doresc, pentru ca si ei, la randul lor, au visele lor pe care vor sa si le indeplineasca.

Dincolo de toate astea, povestea mea a inceput din lipsa de ocupatie. Sa ii spunem experiment. Si in cele ce urmeaza sper sa nu mi-o ia nimeni in nume de rau. Am incercat, in paralel, Oriflame si Avon. Si tot in paralel am incercat si produsele acestora. Fara sa vreau sa dau in Avon, pentru mine, pentru modul meu de viata si pentru constructia organismului meu, produsele acestora nu mi s-au potrivit. Ba mai mult, mi s-a parut foarte greu (pentru ca aveam un termen de comparatie) sa adun o comanda de 150 de lei la Avon pentru a primi doar 15% discount, pe cand la Oriflame aveam de pus o comanda de doar 70 de lei pentru a primi 23% discount. Totodata, mergand in paralel, nu reuseam sa fac performante in niciuna dintre tabere, asa ca trebuia sa renunt la una dintre ele. Marturisesc ca nu mi-a fost prea greu sa aleg, avand in vedere cele mentionate mai sus si faptul ca nu pot sa vand produse in care nu cred. Asa ca am renuntat la Avon si a fost cea mai buna alegere. Chiar si acum, dupa aproape 2 ani, cred ca a fost alegerea cea mai buna.

 Asadar, am ramas cu Oriflame. Si nu pentru ca as fi vrut sa fac ceva cu adevarat maret, ci pentru ca asta a fost alegerea mea. Nu ma gandeam ca voi ajunge, intr-o zi, sa am cateva persoane in echipa, cu care sa lucrez. Insa prima persoana a fost o prietena draga care mai avuse contact cu Oriflame si care stia cu ce se mananca. Stia ca eu activez, asa ca a apelat la mine ca sa o inscriu si ca sa poata reintra si ca sa ma ajute si pe mine, in acelasi timp. Urmatoarele 18 persoane au venit fluierand. Majoritatea erau clientele mele, pe care, vazand ca suma totala de comanda depaseste cei 70 de lei de la care puteau incepe sa primeasca reducere, le-am spus doar ca pot sa isi comande ele, singure, produsele respective, cu discount. Cine nu isi doreste asa ceva?

Si uite asa, ele au inceput sa isi puna singure comenzile, si au inteles ca pot sa isi cumpere produsele de care aveau nevoie, gratuit. Cum? Aratand catalogul lor si altor persoane si adunand comenzi. Indiferent de veniturile unei persoane, cred ca nu a existat om care sa nu vrea sa comande macar o cutiuta cu minuni. Persoanele care, la inceput, au fost cele mai reticente, au ajuns acum, sa fie cele mai bune din echipa mea.

Si povestea, va asigur, va continua. E ca si cum te-ai lasa purtat de val. Atunci cand voi putea sa ajut pe cineva sa isi cumpere produsele mai ieftin, o voi face. Asta m-a adus pe mine pana aici si asa voi continua. Pozitivul atrage pozitiv. Eu asa spun si cred.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea!