vivre.ro

luni, 27 ianuarie 2014

P: Tot ce trebuie sa stii despre E-Commerce din Romania in 2013 intr-un infografic

Da, am intrat in noul an si este momentul sa adunam toate datele de pe anul care tocmai a trecut si sa facem o analiza pertinenta a tot ceea ce s-a intamplat. Asa cum fiecare om isi face propria analiza, cineva s-a gandit sa faca o analiza a pietei de E-Commerce din Romania. Ca sa o inteleaga toata lumea mult mai bine, aceasta analiza a fost pusa sub forma unui infografic, pe alocuri comparativ, fie cu anul 2012, fie cu alte tari din Uniunea Europeana, ca sa ne facem o idee cat mai buna despre ce se intampla la aceasta ora la noi.
Citeste aici mai multe informatii, direct de la realizatorii sai.
infografic e-commerce romania 2013
Ce trebuie sa stiti este ca acest infografic este realizat de SILKWEB in colaborare cu GPeC, iar informatiile au fost preluate din surse de incredere: VISA, MasterCard, Daedalus Millward Brown si RomCard.
Vestile bune sunt acelea ca este in urcare: numarul de utilizatori de internet, de la 9 la 10 milioane intr-un an; numarul de utilizatori de e-commerce cu varsta intre 45 si 55 de ani cu 5%; suma totala de plati cu cardul la comenzi online, de la 218 la 220 milioane de Euro; numarul de tranzactii cu cardul cu 35% fata de anul precedent; numarul de magazine online inrolate si certificate 3D secure, de la 781 la 1000; numarul magazinelor online, de la 3500 la 4500; numarul cardurilor inrolate in 3D secure, de la 11,3 la peste 12 milioane; si peste 600000 de carduri active folosite efectiv, fata de 410000 active in 2012.
Cu toate acestea, stam slab la capitolul tranzactiilor online cu cardul fata de media europeana, din care, oricum 60% sunt directionate spre magazinele din alte tari. In plus, valoarea media a cosului de cumparaturi a scazut de la 45 de Euro la 37 de Euro.
Va las pe voi sa trageti concluziile, daca aceste informatii anunta un an mai bun sau nu pe piata de E-Commerce.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea!