vivre.ro

marți, 13 septembrie 2011

De ce invitatii stau separat daca mirii isi unesc destinele?

    In sambata care tocmai a trecut, respectiv 10 septembrie, am avut un moment de fericire in familie. Una dintre verisoarele mele (cea pe care am ajutat-o sa isi aleaga rochia de mireasa) s-a casatorit. Nunta a fost una restransa, simpla, iar mirii au fost foarte frumosi. 
    Alta este, insa, nelamurirea mea. Nu a fost, neaparat, cazul si de aceasta data, dar am observat cu preponderenta ca se face o mare diferenta intre invitatii miresei si cei ai mirelui. In functie de cum este asezata masa mirilor, se creeaza doua randuri de mese, unul pentru invitatii miresei si una pentru cei ai mirelui.
     Inteleg ca, de obicei, cele doua tabere nu se cunosc si ca sa nu se creeze o stare de disconfort se pun impreuna cei ai miresei si cei ai mirelui iarasi impreuna. Este aproape normal asa ceva, dar de ce sa ii despartim printr-un ring de dans sau print-un culoar? Acestia pot fi pozitionati impreuna, insa mesele se pot intercala, necreand astfel o prapastie intre ei, acestia neavand oportunitatea de socializare decat pe ringul de dans. Este ceva absurd, avand in vedere faptul ca cei doi isi unesc destinele si, in acelasi timp, familiile.
      Aceasta este una dintre situatiile in care dam oportunitatea invitatilor sa se studieze intre ei si sa creeze preconceptii unii despre altii, in loc sa ii facem sa socializeze si sa se simta bine impreuna. Asa se creeaza si cazurile in care, ambele parti trebuie sa isi adune un numar egal de invitati, motiv de la care pot aparea discutii si probleme. 
      Va trece mult timp pana cand vom reusi sa schimbam aceasta mentalitate, dar nu este un caz pierdut. Am incredere ca ne vom destepta candva si nu vom mai respecta toate prostiile de ritualuri numai pentru ca asa s-a facut si pana acum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea!