vivre.ro

miercuri, 8 noiembrie 2017

Cum alegem pe cine să susţinem?

Zi de zi vedem o mulţime de cazuri pe care suntem rugaţi să le susţinem. De cele mai multe ori eu le trec cu vederea pentru că mă gândesc că nu sunt eu cea care aş putea ajuta. Sunt cei care au o mulţime de bani. Mă gândesc că atât cât aş putea eu să le ofer este prea puţin ca să conteze. Până de curând, când mi-am dat seama că pot să ajut altfel. Pot să atrag atenţia celor care ar putea face diferenţa asupra cazurilor pe care mi-ar plăcea mie să le pot ajuta. Aşa cum este şi cazul despre care am să vă vorbesc în cele ce urmează.

În urmă cu ceva timp, o prietenă m-a întrebat dacă nu ştiu pe cineva care ar putea ajuta un grup de copii să ajungă la competiţii sportive. Mi-a plăcut foarte mult ideea şi am spus că am să mă interesez, să văd dacă găsesc pe cineva care să poată face asta. Şi, curioasă din fire, am cerut mai multe detalii despre aceşti copii.

Am aflat că este vorba despre o grupă de dans acrobatic, în jur de 14 copii, care îşi doresc foarte mult să ajungă la următoarea competiţie care se desfăşoară la Chişinău. Este vorba despre Concursul Internaţional de Dansuri, care se desfăşoară pe 19 noiembrie. Chiar dacă unii dintre ei îşi permit să îşi plătească deplasarea, cazarea şi tot ce mai este nevoie, sunt şi copii foarte talentaţi care nu îşi permit acest lucru. De ce trebuie aceştia să fie pedepsiţi pentru talentul lor?

Să ne gândim puţin la ceva ce noi ne-am dorit foarte mult să avem, sau la un loc în care ne-am dorit foarte mult să ajungem şi nu am putut. Cam aşa sunt aceşti copii, doar că ei nu îşi doresc să ajungă acolo doar pentru un capriciu. Ei merg acolo să câştige premii şi să ne reprezinte pe noi, Baia Mare, Maramureş, România.

Nu este prima dată când participă la competiţii. Ei au mai fost prezenţi în Chişinău, dar şi în Grecia, de fiecare dată obţinând premii peste premii. Ultima dată când au fost în Chişinău au concurat împotriva a peste 1000 de copii din 11 ţări, dar au adus acasă 2 medalii de aur şi 2 medalii de argint la probele solo. Iar din Grecia s-au întors cu 1 medalie de aur şi una de bronz la probele solo, iar la proba de grup le-au depăşit pe toate celelalte echipe din toate ţările prezente la concurs, aducând acasă cel mai mare premiu.

Vă spun sincer că au câştigat respectul şi toată aprecierea mea. Însă ce vreau acum, e să îi ajut să ajungă din nou la Chişinău la Concursul Internaţional de Dansuri ca să ne reprezinte, din nou, cum ştiu ele mai bine, peste hotare şi să ne facă mândri. Iar ajutorul meu constă în a vă ruga pe voi să căutaţi un mod de a ajuta. Fie că puteţi să le sponsorizaţi deplasarea, fie să duceţi mai departe vorba despre ele mai departe, la cei care ştiţi că pot ajuta acest grup de copii minunaţi.

Pentru cei care doresc să ajute în vreun fel, vă rog să o contactaţi pe cea care scoate la iveală talentul fiecărui copil, Dârlea Anamaria, la telefon 0756917181. Va fi mai mult decât încântată să vă spună totul despre elevii săi şi planurile lor de viitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea!