vivre.ro

vineri, 4 noiembrie 2016

Delta Dunării

Poate că nu m-am gândit că Delta Dunării ar fi o destinație într-un viitor anticipat, dar surpriza a fost una dintre cele mai plăcute. Am aflat de această vacanță la fel ca și de cea de la Marea Neagră. De fapt, în același moment. Cele două au fost legate una de cealaltă, ca să nu facem mai multe drumuri până în celălalt capăt al țării.
A fost dimineața de după beția de pomină trasă în Vamă. Vă puteți imagina că soțul meu a fost perfect apt a doua zi de dimineață, pentru că a dormit toată noaptea. În schimb eu, am avut frisoane toată noaptea (adică orele rămase în care trebuia să dorm), iar la trezire senzația de greață a fost atât de puternică, încât era să nu reușesc să fac bagajele ca să putem pleca. Cu atât mai puțin am reușit să mă liniștesc pe drumul spre Tulcea, de unde urma să luăm barca rapidă spre Crișan, localitea din Deltă unde aveam rezervată cazarea. Mă gândeam cu groază la această călătorie cu barca rapidă, așa că am intrat în prima farmacie din Tulcea să îmi cumpăr medicamente pentru calmarea senzației de greață, înainte de a urca în barcă. S-a dovedit a fi cea mai inteligentă mișcare pe care am făcut-o de la începutul vacanței.
Despre șederea acolo, cuvintele ar fi de prisos. Vă las cu imagini care vor vorbi de la sine.











Era să uit să vă spun că în prima zi a șederii noastre am nimerit în mijlocul Festivalului Borșului de Pește. Chiar dacă este greu de crezut, orice preparat se poate face din pește. Este dovedit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea!