vivre.ro

miercuri, 28 martie 2012

Legea Apei

www.legea-apei.ro
Am aflat si eu detalii despre Legea Apei si despre ce presupune ea. Conceptul se potriveste perfect cu ceea ce cred eu ca trebuie sa se schimbe la noi in tara.
Prima problema este aceea de informare. Si eu nu vreau doar ca voi sa votati aceasta petitie. Vreau sa intelegeti ce presupune ea si sa transmiteti la randul vostru ce inseamna si altora.
In primul rand, nimeni nu stie ce bea din sticlele de apa minerala, nu doar copiii. Acestia nu stiu inca sa citeasca. Si nu este nociva doar pentru ei. Nici noi nu este bine sa bem apa cu o concentratie mai mare de 10mg/L de nitrati. Aceasta cantitate ar trebui sustinuta indiscutabil in cazul copiilor. Pentru ei este ca o otrava pe timp indelungat.
Poate unii dintre voi stiti treaba asta, dar veti intreba: De unde stiu eu ce concentratie de nitrati are fiecare apa? Pai nu prea stim, pentru ca cei care imbuteliaza apa minerala si o scot pe piata nu sunt atat de draguti incat sa ne informeze in legatura cu acest lucru. Si aici va interveni aceasta Lege a apei. Ea va obliga toti "producatorii" de apa minerala sa puna aceasta concentratie, in scris, pe fiecare sticla. In plus, dorim sa se scrie ca nu este sanatoasa pentru copii apa cu peste 10mg/L de nitrati. Asa si cei care nu stiu despre acest fapt, vor afla.
Dar in primul rand trebuie sa stim ca trebuie sa urmarim acest lucru pe sticle. Ca daca nu stim, degeaba mai pun ei, ca nu se uita nimeni, pentru ca nu stie. Asa ca insotiti-ne in aceasta incercare de a face apa pe care o bem mai pura si mai sanatoasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea!