vivre.ro

marți, 15 noiembrie 2016

Un sărut în tăcerea infinită

Un eveniment foarte important pentru soțul meu, m-a făcut să ajung, luna trecută, în Târgu Jiu, județul Gorj. Cum bine știți, Târgu Jiu este casa lui Constantin Brâncuși. Așa că nu puteam să omit cele mai mari capodopere ale artistului.
Pentru că sculpturile sunt împărțite în două parcuri, am început cu cel mai apropiat de noi, unde, chiar de la intrare, am recunoscut Poarta Sărutului. Trebuie să recunoaștem că sentimentul de recunoștință care te cuprinde când te apropii de aceste opere arhicunoscute, este foarte intens. Deși, copil fiind, nu înțelegeam de ce se numește astfel, Poarta Sărutului este o rază luminoasă chiar și într-o zi mohorâtă ca cea care am avut-o noi atunci.
Parcul în care se află Poarta Sărutului este foarte frumos și bine îngrijit, iar nu departe de prima sculptură, se află și Masa Tăcerii.
Fac o paranteză aici și vă spun că nu este semnalizat monumentul cu indicatoare care să specifice că nu ai voie să te atingi de sculpturi, așa că nu înțeleg tevatura din jurul imagii cu președintele Iohanis care stă pe unul dintre scaune. Dacă sunt, atunci ar trebui să fie mai vizibile, dacă doresc să se și respecte.
În fine, doar la câțiva pași de Masa Tăcerii, curge Jiul. O promenadă foarte frumoasă te poartă dintr-un capăt în altul al parcului.
Coloana Infinitului se află în alt parc, pentru că are nevoie de suficient spațiu deschis pentru a se desfășura în voie. Este de o profunzime aparte. Este de prisos să vă explic de ce.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea!