vivre.ro

vineri, 22 ianuarie 2016

Un an de calatorie

E ciudat... chiar daca te plimbi 3 zile prin Olanda, perceptia oamenilor este ca ai fost in concediu si ce bine ti-e tie ca iti permiti sa mergi iar in concediu. Ei bine, e placut sa ai escapade din cand in cand. E foarte frumos sa poti sa mai fugi 2-3 zile altundeva, undeva unde sa vezi ceva nou, sa faci ceva nou sau ceva ce iti place.
Insa ultima vacanta nu a fost una ca cea de mai sus. A fost de o saptamana incheiata si a fost perfecta pentru sufletul meu. Nu e o saptamana de cand m-am intors din ultima vacanta, si anume aceea in care am schiat cat m-au tinut picioarele si "arcurile", asa cum imi place mie sa le spun.
Am fost intr-o vacanta de miscare, in Austria. Toata lumea stie ca Austria este tara cea mai potrivita daca vrei sa schiezi, pentru ca oriunde te-ai caza, ai o multime de variante in apropiere, centre de schi, cu o multime de partii. Chiar daca pretul pentru o zi completa de urcari pe partie este destul de mare, merita fiecare banut. Cea mai mica combinatie de partii avea o lungime totala de 28 de kilometri. Deci va imaginati cate variante am avut pe un ghetar din apropiere pe care doar urcarea se facea pe doua telegondole care trebuiau schimbate cu altele doua pana sa ajungi in varf.
In fine, nu asta e important, ci faptul ca m-am simtit foarte bine si, pentru mine, acesta a fost un concediu in adevaratul sens al cuvantului. Si ceea ce ma bucura cel mai mult este ca am facut miscare si m-am bucurat de partiile extraordinare si de peisajele incredibile. Totusi, imi pare rau ca, in aceasta perioada, ziua este foarte scurta, pentru ca nu apuci sa schiezi foarte mult. Insa am avut o seara in care am vizitat o parte din Innsbruck, adica centrul vechi, cum ar veni, unde se afla si un balcon cu acoperis din aur masiv. Destul de interesant acest obiectiv, insa nu din pricina aurului masiv care atarna acolo, ci din punct de vedere arhitectural, care se incadra perfect in specificul Tirolului.
Nu departe de acest simbol al orasului Innsbruck, se afla si magazinul Swarovski (intr-o localitate din apropiere se afla si fabrica), pe care, bineinteles, nu ne-am putut abtine sa il vizitam, si in care am descoperit reduceri. Stiti ce a urmat.
In fine, ma bucur ca am reusit sa facem aceasta vacanta programata inca din vara. La ea a participat o buna parte din familie, ca sa avem si oameni de nadejde la distractie.
Unele persoane m-au intrebat ca asa am de gand sa o tin anul acesta, in calatorii? Si eu am spus ca nu ar fi deloc rau. Ba chiar mi-ar face foarte mare placere. Sa speram ca 2016 nu ma va dezamagi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea!