vivre.ro

vineri, 27 iulie 2012

Cum ne putem folosi de energia verde

Energie verde
Mi-a placut mereu sa ma gandesc la modalitati mai eco friendly pentru tot ceea ce fac. Este doar firesc sa imi placa sa ma gandesc si la energia alternativa. La cum as putea sa o folosesc in viata de zi cu zi si cum as putea sa ii fac si pe altii sa o foloseasca. Pana  la urma te gandesti la comunitate si la persoanele de langa tine. Insa cel mai mult te gandesti la tine si la faptul ca odata ce ai investit intr-o astfel de sursa de energie, vei trage foarte multe foloase de pe urma ei si nu vei mai fi nevoit sa depinzi de marile companii de pe piata care detin monopolul asupra surselor de energie. Indiferent ca este vorba despre gazele naturale sau despre energia electrica. 
In urma cu cativa ani l-am insotit pe tatal meu la un targ international de energie alternativa in Germania. Acolo am invatat ca energia electrica este cea care poate inlocui orice alta energie. Daca ne gandim la incalzire, stim ca sunt aparate care functioneaza pe energie electrica si care pot inlocui cu succes o centrala termica pe gaz. Ba mai mult, daca ne gandim la panourile electrice, acestea au proprietatea de a incalzi chiar ele apa necesara pentru a incalzi locuinta si cea necesara in casa. Aragazul se poate inlocui cu o plita electrica care, pana la urma, arata mult mai bine. 
De ce va spun eu toate astea? Pentru ca vreau sa va dati seama cat de bine ar fi ca fiecare dintre noi sa se foloseasca de energiile alternative si sa devina independent. Va dati seama ca investitia o faceti o singura data, iar apoi beneficiati in mod continuu de pe urma ei? 
Eu m-am gandit si mai departe. Ca prima investitie sa nu fie atat de grea pentru o singura persoana, o comunitate mai mica, cum ar fi o asociatie de locuinte, sau cativa vecini, si-ar putea uni fortele in a crea un sistem care sa le asigure tuturor energia necesara.
Iar daca am reusit sa va conving cat este de bine sa apelati la energia verde, trebuie sa stiti ca toate acestea nu se pot face asa, oricum. Aveti, si am, nevoie de o companie care sa stie ce trebuie sa facem in fiecare etapa si sa ne ajute si sa ne indrume atat in ceea ce privesc activitatile de montare si de proiectare, cat si in cele de cerere a tuturor autorizatiilor. Ei bine, EnergoFor este una dintre cele mai bune companii de acest gen. Va recomand sa apelati la ei cu incredere.

2 comentarii:

  1. Sa speram ca in viitorul apropiat o sa fie mult mai ieftine panourile solare , sa avem cat mai multe astfel de panouri in inrteaga tara . Bravo pentru gandirea verde de care dai dovada

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc foarte mult! Imi place sa am optiuni cat mai variate, daca intelegi ce vreau sa spun...

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea!